McM 4-daagse EIFEL: om van te snoepen!

Wat een bende, wat een fantastisch weer en wat een geweldige organisatie!

Van 18-21 mei 2023 was het weer zover: onze jaarlijkse 4-daagse motorrit. Dit keer werd ze georganiseerd door één van onze ‘nieuwelingen’ Ronny (chapeau!) en door onze doorgewinterde Johan, waarvoor onze eeuwige dank en een pint!

We startten dag 1 met een ‘autostrade-ritje’ naar Tank & Rast Raststätte Aachener Land Süd, een kleine 165km autostrade voordat we ons op de mooie en bochtige landwegeltjes stortten.

Naast enkele GPS perikelen (ne nieuwe is de oplossing Patrick M! ;-)), verliep dit allemaal vlekkeloos.

Eerste stop was ‘El Rancho’, waar een eerste verfrissing en ne goeie Schnitzel (’t ging niet de laatste zijn) zeer verwelkomd werden.

Vandaar ging het richting Hotel Seminaris in Bad Honeff (met als finale een heuse overzet-ferry!). Fantastisch goed gelegen, maar als je het mij vraagt werken de meesten daar tegen hun zin en zijn er in de verste verte geen managers te bespeuren. Gelukkig was er één garçon (David?) die zijnen dubbele turbo opzette als wij in het restaurant of de bar kwamen. Die man bleek over een olifantengeheugen te beschikken, aangezien hij volgens mij alle bestellingen uit het hoofd bij de juiste personen wist te brengen, al dan niet nadien op de bon getekend of niet. Wonder boven wonder bleek de afrekening op het einde van ons verblijf wonderwel te kloppen. Ik hoop voor iedereen hetzelfde 😉

Dag twee typeerde zich vooral door een prachtige rit doorheen de Eifel. Bijna geen verkeer, alle wegen open…zaaaaalig!

Onze eerste stop was ook gedenkwaardig: blijkbaar heeft een Nederlandse motorrijder hier jaren geleden een stulpje gekocht en ingericht als een echt Amerikaans Biker Café, genaamd “Boule’s Place”. Tussen de honderden emblemen van motorclubs die hier passeerden, kan je nu ook het embleem van McM vinden. Een aanrader!

Na een lekker middagmaal op de “Dining range”, een knap golfterrein, was het weer tijd om op de motor te springen en te genieten van een wondermooie rit.

Zaterdag kondigde zich aan als een ‘categorie 3’ rit, wat blijkbaar zoveel betekent als ‘zeer bochtig, inclusief haarspelden’. En dat hebben we geweten…enkelen hebben tijdens de rit minstens een kilo of 3 verloren. Gelukkig aten we ’s middags in ‘Zur Alten Mühle’ die kilo’s er weer ruimschoots bij, al denk ik niet dat we ooit al zo lang hebben moeten wachten op ons eten…Ik schat dat we daar een uur of 3 ‘verloren’ hebben. Alleszins was hun dat snel vergeven, toen bleek dat één van onze motoren niet meer startte en het meisje achter de bar (zonder het zelf te weten) gelukkig startkabels in haar Golfke had zitten.

Kortom: onze 4-daagse was weer een top-evenement!

Wie alle foto’s en herinneringen even wil doornemen, kan even surfen naar onze afbeeldingen gallerij.

CU you all next year!! (naar ik hoorde zouden Dirk en Hilde al iets in Petto hebben!! :-))

2 gedachten over “McM 4-daagse EIFEL: om van te snoepen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: