Uitgelicht

McM 4-daagse EIFEL: om van te snoepen!

Wat een bende, wat een fantastisch weer en wat een geweldige organisatie!

Van 18-21 mei 2023 was het weer zover: onze jaarlijkse 4-daagse motorrit. Dit keer werd ze georganiseerd door één van onze ‘nieuwelingen’ Ronny (chapeau!) en door onze doorgewinterde Johan, waarvoor onze eeuwige dank en een pint!

We startten dag 1 met een ‘autostrade-ritje’ naar Tank & Rast Raststätte Aachener Land Süd, een kleine 165km autostrade voordat we ons op de mooie en bochtige landwegeltjes stortten.

Naast enkele GPS perikelen (ne nieuwe is de oplossing Patrick M! ;-)), verliep dit allemaal vlekkeloos.

Eerste stop was ‘El Rancho’, waar een eerste verfrissing en ne goeie Schnitzel (’t ging niet de laatste zijn) zeer verwelkomd werden.

Vandaar ging het richting Hotel Seminaris in Bad Honeff (met als finale een heuse overzet-ferry!). Fantastisch goed gelegen, maar als je het mij vraagt werken de meesten daar tegen hun zin en zijn er in de verste verte geen managers te bespeuren. Gelukkig was er één garçon (David?) die zijnen dubbele turbo opzette als wij in het restaurant of de bar kwamen. Die man bleek over een olifantengeheugen te beschikken, aangezien hij volgens mij alle bestellingen uit het hoofd bij de juiste personen wist te brengen, al dan niet nadien op de bon getekend of niet. Wonder boven wonder bleek de afrekening op het einde van ons verblijf wonderwel te kloppen. Ik hoop voor iedereen hetzelfde 😉

Dag twee typeerde zich vooral door een prachtige rit doorheen de Eifel. Bijna geen verkeer, alle wegen open…zaaaaalig!

Onze eerste stop was ook gedenkwaardig: blijkbaar heeft een Nederlandse motorrijder hier jaren geleden een stulpje gekocht en ingericht als een echt Amerikaans Biker Café, genaamd “Boule’s Place”. Tussen de honderden emblemen van motorclubs die hier passeerden, kan je nu ook het embleem van McM vinden. Een aanrader!

Na een lekker middagmaal op de “Dining range”, een knap golfterrein, was het weer tijd om op de motor te springen en te genieten van een wondermooie rit.

Zaterdag kondigde zich aan als een ‘categorie 3’ rit, wat blijkbaar zoveel betekent als ‘zeer bochtig, inclusief haarspelden’. En dat hebben we geweten…enkelen hebben tijdens de rit minstens een kilo of 3 verloren. Gelukkig aten we ’s middags in ‘Zur Alten Mühle’ die kilo’s er weer ruimschoots bij, al denk ik niet dat we ooit al zo lang hebben moeten wachten op ons eten…Ik schat dat we daar een uur of 3 ‘verloren’ hebben. Alleszins was hun dat snel vergeven, toen bleek dat één van onze motoren niet meer startte en het meisje achter de bar (zonder het zelf te weten) gelukkig startkabels in haar Golfke had zitten.

Kortom: onze 4-daagse was weer een top-evenement!

Wie alle foto’s en herinneringen even wil doornemen, kan even surfen naar onze afbeeldingen gallerij.

CU you all next year!! (naar ik hoorde zouden Dirk en Hilde al iets in Petto hebben!! :-))

Uitgelicht

Verslag 2e motorrit McM 2023 – Langs de kastelen van de Condroz

Het KMI beloofde ons droog weer en een graadje of 13 voor onze rit van afgelopen zondag 16 april…De realiteit was helaas iets anders: de ganse dag miezerige regen en amper 8 graden! Hierop waren sommigen niet voorzien en die hadden na een uurtje of twee al dik spijt van hun ‘zomervestje’ (nietwaar Wiggy! :-)). Gelukkig zijn er altijd helpende handen in onze club en met een extra geleend vest van de voorzitter, was de koude best te dragen.

Dit was weer een rit om duimen en vingers af te likken, alleen jammer van de mist en het weer, maar dat deze rit nogmaals gereden wordt in de zomer, dat weet ik wel zeker.

’s morgens was iedereen er vroeg bij, want de uitdeling van onze club-kledij stond op het programma. Wat gaat er boven je eigen clubkleuren? Iedereen content en weg waren we! Langs prachtige velden, tientallen kastelen, toffe bochten en leuke dorpjes. De eerste stop was welgekomen en de hete chocomelken vloeiden rijkelijk.

Ons middagmaal nuttigden we Chez Nono. Wat normaal een relatief simpel croqueske is, was nu een overvloedig menu van diverse vleessoorten en kazen (voorgerecht), tot heerlijke vis en een malse Filet Pure als hoofgerecht. Amai m’n oren.

Nog een laatste stop aan de ‘pecherie van Les étangs d’Evelette’ en het was weer huiswaarts.

Als Frans iets organiseert, dan is’t in orde, merci Frans! Op naar de volgende!

Uitgelicht

Verslag McM Openingsrit 19 maart 2023

En we zijn vertrokken! Met 16 motoren waren we, wat een opkomst voor onze eerste rit van het seizoen!

’s Ochtends werd iedereen opgewacht bij Diet & Marina in’t Moment, waar het bestuur van McM trakteerde op lekkere koffiekoeken. We vertrokken deze keer iets later, om 10u, voor een mooie en rustige rit van 170km om de billen terug wat gewoon te laten worden aan het zadel van ons stalen ros.

Eerst een kleine 30km autostrade (om wat tijd te winnen), om dan in Haasrode eraf te gaan en dan langs kleinere baantjes naar Walshoutem te rijden.
Daar brachten we een kort bezoekje aan de VZW Bindkracht. (https://vzwbindkracht.be) Waarom?
Wel, deze zomer hebben een aantal van onze leden een initiatief van VZW Bindkracht ondersteund door een groep fietsers te begeleiden van Brussel naar Straatsburg dewelke dan geld inzamelden voor het goede doel. Ook dit jaar zullen wij dit initiatief ondersteunen! We wilden jullie dan ook graag even voorstellen aan de mensen die dit project bezielen (en dat is nog zacht uitgedrukt!). Dit was een informatief bezoekje en natuurlijk zonder enige verplichting! Ben je dan zoals wij onder de indruk en wil je deze mensen mee ondersteunen, aarzel dan niet!
Na dit bezoekje stoppen we Atenhoven voor het middagmaal. Bij het vertrek aldaar bleek 1 van onze motoren niet meer te starten…Gelukkig had één van onze leden een snelstarter mee, waardoor iedereen toch kon vertrekken via de kleine baantjes terug richting ons clubhuis waar nog wat lekkers te wachten stond 😉

Voor een volledig fotoverslag, check ons Fotoarchief 2023!

Uitgelicht

Wandeling Dirk & Hilde: Schepdaal 13 maart 2023

Onder het motto ‘we hoeven niet altijd op 2 wielen rond te bollen’, hadden Dirk en Hilde het geweldige idee om onze club een keertje mee te nemen op wandeling in Schepdaal. Het werd een onvergetelijke dag met prachtig weer, toffe bezoekjes en na aankomst een zaaaaalig ontvangst bij Dirk en Hilde thuis, inclusief geestrijke en minder geestrijke dranken, zoetigheden en overheerlijke hotdogs!

Geniet mee van alle foto’s op ons fotoarchief 2023! Bedankt aan Dirk en Hilde, voor herhaling vatbaar!

Uitgelicht

Veilig Motorrijden

Dinsdag 14 maart 2023 – 19U30 – Raadszaal van het Administratief centrum van Meise, Tramlaan 8 – 1861 Meise (Wolvertem)

Motorrijden is een hobby voor jong en oud. Voor velen is het zelfs een passie die al jaren wordt gedeeld met vrienden.
Om verschillende redenen genieten we van de ritjes met onze geliefkoosde tweewieler. Dat plezier kan nog toenemen wanneer je technisch correct rijdt en oog hebt voor risico’s specifiek voor jou als motorrijder. Zo heb je je motor in de hand en de situatie volledig onder controle. Dat is genieten!

Tijdens een interactieve presentatie van CMD (Centrum Motoropleiding Dirk) (https://cmd.rijschooldirk.be) praten we over de belangrijkste aspecten van motorrijden. Hoe balanceer je de motorfiets correct op lage snelheid, welke hellingshoeken neem je op de motor en wat is dan de correcte zithouding van jou én je passagier? Hoe kan je correct anticiperen in het verkeer als motorrijder, hoe rijd je een correcte rij-lijn en wat is nu weer de APEX van een bocht? Op deze en vele andere vragen bieden we een antwoord tijdens de presentatie. We frissen je kennis op en stomen je klaar om weer 100% te genieten van het nieuwe motorseizoen!

Dit alles wordt gratis aangeboden door de motorclub van Meise (MCM) voor alle leden, maar eveneens voor niet-leden en sympathisanten!

Bovendien wordt er de avond zelf, onder de aanwezigen, één dag opleiding (waarde ± € 200) bij CMD (Centrum voor motoropleiding Dirk) verloot…

Hopelijk tot dan?

Ronkende groeten!

Hartelijk dank bij voorbaat!

Uitgelicht

2023 is gestart!

Langs deze weg wil het bestuur iedereen een warm, gezellig en gezond 2023 toewensen, met vele motorkilometers!

We hebben ondertussen niet stilgezeten en onze eerste bestuursvergadering is al achter de rug. Naast het gebruikelijke pintje en de verrukkelijke pizza’s die de lieflijke eega van onze voorzitter ons voorschotelde, hebben we een overzichtje gemaakt van de dingen die we in 2022 gedaan hebben, maar vooral wat we in 2023 gaan doen. En dat is niet weinig! 🙂 Je kan de dingen die al vaststaan rustig bekijken in ons ‘activiteiten-overzicht’ en de newsletter werd zopas ook verstuurd naar al onze leden, maar hier toch al een korte bloemlezing:

Eerst en vooral mag ik jullie met heel veel plezier aankondigen dat Frans Ingelberts (AKA onze ‘Frakke’) het bestuur zal bijstaan in diverse zaken in 2023. Bedankt Frans en hartelijk welkom!

We starten het seizoen op zaterdag 18 februari 2023 om 18:00u met ons SOCIAL EVENT! In’t Moment, de gezellige rock ’n roll tempel van Didier en Marina, zal de muziek door zijn (nieuwe) speakers knallen, zullen de dorstigen gelaafd worden en zullen de magen gevuld worden met diverse overheerlijke spijzen. Socializen met alle leden en hun wederhelften zal nog nooit zo leuk geweest zijn! Meer info & uitnodiging volgen binnenkort!

Om chronologisch te blijven, nog een geweldig initiatief van één (of liever 2) van onze leden: Dirk & Hilde organiseren op 12 maart 2023 een fantastische wandeling in Schepdaal! Inschrijven is de boodschap! Meer info volgt snel.

Op dinsdagavond 14 maart 2023 is het dan de beurt aan Dirk (van Rijschool Dirk) om ons in te wijden in het ‘VEILIG MOTORRIJDEN’, een open avond, waar hij uitlegt wat de gevaren van motorrijden kunnen zijn en hoe we die kunnen minimaliseren. De start is voorzien om 19:00u in het Gemeentehuis van Wolvertem. De moeite!

Onze openingsrit van het seizoen start op zondag 19 maart. Voorlopig nog even een geheim, maar Johan zorgt zoals altijd voor een toffe -iets minder lange- rit om onze achterste billen niet te hard te pijnigen. De andere data en organisatoren vinden jullie op onze rittenpagina. Zoals elk jaar hopen wij dat jullie/onze leden ook een keer een rit organiseren! Hulp daarbij nodig? Vraag het ons!

Ook de 4-daagse zal dit jaar doorgaan! We hebben weliswaar nog niet beslist of het doorgaat tijdens het Hemelvaartweekend van 18 t/m 21 mei, of het Pinksterweekend van 26 t/m 29 mei, maar daar komen we snel uit.

Zoals jullie zien, hebben we ook onze website wat aangepast (iemand de kleuren van Meise opgemerkt? ;-)) Opmerkingen en verbetervoorstellen zijn altijd welkom!

Tot slot wens ik iedereen een jaar vol vriendschap en toffe motorkilometers, tot binnenkort!

Uitgelicht

Verslag zondag 21 maart 2021 ‘De blijf in uw kot-rit’ – We rijden terug!

De bloesemrit van mei is helaas letterlijk in het water gevallen, maar op 21 maart was het wél zover: na maanden complete stilstand werden onze motoren vanonder hun zeil gehaald voor een eerste – weliswaar Corona-proof ritje doorheen de mooie Vlaams-Brabantse provincie.

We verdeelden onszelf in kleine groepjes, hadden onze boterhammekes mee en een thermos koffie en vertrokken voor een toffe rit van ongeveer 150km (we moesten onze machines weer wat gewoon worden).

2 stopplaatsen waren door onze Roadmaster Johan voorzien, maar er waren zoveel mooie plekjes langs deze mooie route, dat elke groep hun eigen plaatsje wel ergens vond. Leuk was ook dat we elkaar passeerden zonder dat we het wisten, zodat het clubgevoel er toch een beetje was.

Platte bandjes horen er soms ook bij…

Op de terugweg reed onze voorzitter pardoes in een kanjer van een nagel. Resultaat: platte band, met nog een 80km voor de boeg. Gelukkig had één van ons een setje “propherstellers’ bij en iemand anders een pompje met ingebouwde batterij. Na een kwartiertje waren we weer volop aan het rijden. Van een ploeg gesproken!

Dikke merci aan Roadmaster Johan voor de organisatie van deze prachtige eerste rit! We hebben helaas traditiegetrouw de rit niet kunnen afsluiten met een terraske (Horeca was nog niet open), maar dat maken we ruimschoots goed in de ritten van de volgende maanden!

De GPX file voor de (afgelaste of uitgeregende) bloesemrit werd naar alle betalende leden gestuurd, dus zij die zin hebben kunnen ze op een ander tijdstip probleemloos rijden.

Voor Juni heeft Frans al een erg mooie rit voorzien, meer info binnenkort in de mailbox van alle betalende leden. Dit keer mét terraske!

Uitgelicht

Rondrit 16 augustus 2020 ‘Rondje Limburg en omstreken’

Hallo,

Ook deze maand willen we jullie graag een rit aanbieden, met respect voor de geldende ‘Corona-maatregelen’…

Maar wij willen graag van onze hobby genieten en daarom staat er opnieuw een rit op het programma. Patrick en Florence nemen ons mee richting Genk…

De koffie bij Dieter & Marina staat al klaar vanaf 8u30’. (Voor diegene die graag eerst een lekkere kop koffie willen drinken…)

We nemen autostrade tot de afrit 32 (Genk Oost) om dan naar onze eerste koffiestop te rijden. (105 km).

Vanaf dan rijden we langs mooie, kleinere en slingerende banen naar de middagstop.

De Middagstop is op het dorpsplein van AUBEL. We nemen dus ons lunchpakket en ook drank mee! (Op het plein zijn meerder café’s zodat er eventueel ook naar het toilet kan gegaan worden. We vragen dan wel om ook hoffelijk te zijn en dan ook ofwel te betalen voor het toilet ofwel daar iets te nuttigen. Maar we gaan niet met de volledig groep binnen om dan ook de noodzakelijke afstandsregels te kunnen respecteren…)

Daarna rijden we dan naar de namiddagstop (Alweer op een parking in Visé om dezelfde redenen!)

Na Visé rijden we door naar Bilzen. Daar is ook tankstop voorzien.

Na de tankstop is het dan via de autostrade naar Meise (97 km) eventueel een eindstop bij Dieter en Marina in ’t Moment…

Hopelijk zijn jullie er bij.

Tot dan!

Het bestuur

Praktische zaken:

 • Lengte van de rit: ± 370 km (volgens Garmin!) – waarvan  ± 200 km  autostrades!

Voor de motoren met de ‘kleinere tanks’ staan de kilometers vermeld tot de tussenstops…

 • Vertrek: aan de kerk van Meise om 9u00’
  (Koffie staat al klaar bij Dieter & Marina vanaf 8u30’!)
 • Roadmaster:
  Patrick & Florence
 • Voormiddagstop:
 • Brasserie Lindenhof
  Veugenstraat 48
  3690 Zutendaal
  (Meise tot Voormiddagstop: 105 km)
 • Middagstop:
 • Abbaye de Val Dieu
  Val Dieu 227
  4880 Aubel
  (Meise tot middagstop : ± 165 km)
 • Namiddagstop

 • Etangs De La Julienne (04/379 16 93)
  Fonds Sainte Julienne
  4601 Visé (Argenteau)
  (Meise tot namiddagstop : ± 240km)

  We passeren al een paar tankstations voor de namiddagstop…
  Het tankstation voor de autostrade volgt op 270 km vanaf Meise!

Uitgelicht

We rijden weer! Zondag 21 juni…

Zondag 21 Juni 2020
“met de picknick lekker gaan flirten dichtbij onze noorderburen….”

Roadmasters: Wiggy & Nouche

EUREKA !!!!

Het is zover, na enkele maanden ‘in ons kot’ te blijven en ons ijzeren ros meerdere malen liefdevol te bewonderen in de garage mogen we eindelijk weer in groep op pad, dit weliswaar met enige restricties maar we mogen terug dus gaan we het gewoon doen….

Voor onze ‘openingsrit’ van het seizoen (raar maar waar ….) hebben we ‘Wiggy & Nouche’ bereid gevonden om ons een ritje voor te schotelen van +/- 125 km dat ons langs kleine tot middelmatige wegen richting onze noorderburen zal leiden.

Zoals eerder vermeld dienen we ons ook aan enkele maatregelen te houden;

 • Conform de CORONA maatregelen houden we ons steeds aan het ‘social distancing’ principe (= 1,5 m afstand) en indien niet mogelijk dragen we een mondmasker.
 • Buiten onze picknickplaats ’s middags in Zelzate zijn er geen vooraf bepaalde of gereserveerde stopplaatsen in de voor- of namiddag voorzien.
 • Wij adviseren daarom iedereen om zijn eigen ‘picknick’ en ‘drankjes’ mee te nemen, niet alleen om risico’s op besmettingen te vermijden maar ook om niet teveel tijd te in mogelijks overvolle cafés en/of restaurants te verliezen.

Samenkomst ….

We komen zoals gewoonlijk iets voor 9u00 samen op de parking aan de kerk in Meise waar we ons in twee of meer groepen gaan verdelen. Voor ‘tracing’ redenen dient iedereen voor vertrek zijn/haar naam, telefoonnummer + handtekening op een lijst in te vullen. Deze lijst dienen we minimaal 14 dagen bij te houden en zal daarna vernietigd worden.

Een minuut stilte voor Piet …

Om 9u00 rijden we richting het kerkhof van Meise waar we als groep één minuut stilte gaan houden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Piet Cleynhens. Piet (nonkel van Patrick en o.a. samen met Nes Vaes en Alfons Van den Steen de club in 1996 heeft opgericht) heeft mede MCM gemaakt tot wat hij vandaag is, dus is een klein eerbetoon zeker op zijn plaats.

En weg zijn we dan…

Daarna vervolgen we onze weg volgens bijgeleverde GPX-file in de respectievelijke groepen (10 minuten verschil) waarbij we in een beweging naar onze picknickplaats in Zelzate rijden.

Het is een mooie route die sommigen al proef gereden hebben en waar jullie langs prachtige wegen van Vlaanderen’s pracht en zelfs een paar kleine verassingen zullen kunnen genieten… 😊

OPMERKING ! Zeer belangrijk in deze rit, de functie ‘herberekenen’ op de GPS afzetten !!!

Sfeerbeelden van onze eerste corona-safe MCM rit van het jaar op 21/06 ..

Verzameling om 9:00 uur op de parking aan de Kerk in Meise om kort daarna een ingetogen moment door 1 minuut stilte te houden ter ere van Piet Cleynhens (lid en mede-oprichter MCM) aan de strooiweide op het kerkhof van Meise

Onze niet geplande voormiddag stop, iets knabbelen, iets drinken, een sanitaire stop en wat bijpraten over de troebele tijden waarin we ons bevinden ….

Middagpauze, picknicken, even rusten en de hongerigen spijzen ….

Volgende rit 19 Juli 2020

Uitgelicht

Social Event 2020 – Bowling/Dinner 29 februari vanaf 18u30

Beste MCM-vrienden,

Allereerst onze allerbeste wensen voor alweer een supertofgezelligsympathiekenveilig jaar! Laten we weer samen er een goei lap op geven.

Naar goeie gewoonte starten we ons moto-seizoen met een gezellig etentje, kwestie om terug wat op te warmen en elkaars compagnie terug al eens op te zoeken 😊

Dit jaar zal het doorgaan bij Bowling Stones/Bobbies

Adres: Steenweg op Brussel 397, 1780 Wemmel – https://www.bowlingstones.be/bowling-brussel-bowlen

Datum: zaterdag, 29 februari (yep de schrikkeldag!) – jullie zijn er welkom vanaf 18.30u.

Zoals de naam al laat vermoeden, kunnen we na het eten eventueel ook een spelletje of 2 bowlen (niet verplicht). Bij Bobbies is het eten echt wel lekker, het is zeker geen ordinair hamburgerrestaurant 😊

Wie graag komt, kan ervoor kiezen alleen te eten (3-gangen-menu voor 38 euro per persoon, excl. drank) of te eten inclusief 2 spelletjes bowling (50 euro per persoon, excl. drank) te spelen.

Drank wordt apart verrekend. De menu krijgen we pas begin februari en dan sturen we die zo snel mogelijk door.

Wie graag meegaat, vragen we om het geld te storten op de Clubrekening: BE38 0688 9613 9072 en dit ten laatste op vrijdag, 21 februari 2020. Gelieve voor alle duidelijkheid in de opmerking aan te geven voor hoeveel personen en of het gaat om eten (38 euro pp) of eten + bowling (50 euro pp). Bedankt om dit te respecteren, het is organisatorisch moeilijk om mensen toch te verwelkomen, die het geld niet vooraf hebben gestort.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie terug te zien!

Snorrende groetjes,

Wiggy & Nouche

Uitgelicht

Vlaamse Ardennen / 20 oktober

Roadmaster: Paul Vanderstraeten

Hallo,

Als laatste rit van het seizoen neemt Paul ons mee naar de Vlaamse Ardennen…

We rijden maar een heel klein stukje langs de autostrade (tot de afrit van Dilbeek!) en
vandaar rijden we enkel langs de kleinere baantjes…
De voormiddagstop nemen we in de golfclub van Edingen….

De middagstop wordt genomen op de Kluisberg, diegenen die vorige rit meereden zullen het herkennen want we hebben daar de voormiddagstop genomen…

Na de middag nemen we een paar bekende hellingen van de ronde van Vlaanderen erbij. Kluisberg, Kwaremont, Paterberg,…. Om dan in de namiddag halt te houden op de markt van Geraardsbergen…

Daarna blijven we op de kleine banen tot in Meise…

Kortom, als het weer van de partij is, is het alweer een rit om van te genieten!

Hopelijk tot zondag!

Groetjes,
Het bestuur.

Lengte van de rit: ± 263 km (volgens Garmin!)
Vertrek aan de kerk van Meise om 09h00.
Roadmaster: Paul Vanderstraeten

☎️ +32 474 61 35 57
📬: pablo.vds@skynet.be

Voormiddagstop
Clubhuis van Golf van Edingen ( La Chaumière)
Brunehaultsteenweg 4
7850 Edingen
☎️ +32 2 397 03 11

Middagstop:
Aux Acacias
Enclus du haut 45
7750 Mont de l’Enclus (Kluisberg)
☎️ +32 69 45 45 38

Namiddagstop
Markt van Geraardsbergen
(Verschillende mogelijkheden)

Voorproefje van de rit

Uitgelicht

Verslag – Rit West Vlaanderen / 15 september

Road Master: Gerd van den Bergh

09h00 – Koffietje bij de Dieter en hop in 2 groepkes.
Bleek achteraf dat de “rappe” iets te onstuimig zijn vertrokken en uiteraard daardoor vertraging kregen. Even voorbij Gooik begonnen wij met kleinere wegen en wegeltjes die dan wel heel toeristisch waren maar rond Lessines ons serieus lieten daveren ( ik weet dat boze tongen beweren dat nen Harley altijd rammelt !)

We moesten bijna 90Km wachten op de koffiestop want die zijn de zondag morgen wel niet gemakkelijk te vinden en inderdaad onze “Cap” was nog niet open en waren we verplicht door te rijden tot Mont-de-l’Enclus ( voor de Vlamingen onder ons Kluisberg).

En, wat dacht je, boven op die berg was ook nog alles gesloten. Het was dan wel 10h55 en toch moesten wij, en nog andere toeristen, wachten tot 11h00 vooraleer de deur open ging. We hebben daar dan dubbel genoten van een koffietje enerzijds omdat we wel dorst hadden gekregen na 2 uur rijden maar ook omdat de koffie werd aangeboden door Marcel Robberechts ter gelegenheid van zijn 50 ste huwelijks verjaardag. Proficiat Lisette en Marcel en ook dank u.

Deel 2 naar Kortrijk was merkelijk korter. We konden dan ook snel en ons machientje tanken en ook ons zelf te goed doen aan de uitgebreide buffet keuze van de lunchgarden…Plaats genoeg om te parkeren en keuze binnen zonder al te lang te
moeten aanschuiven.

Ook deel 3 had zijn portie slechte asfalt, maar dan voelden wij dat al niet meer.
Reden we nu nog in West Vlaanderen of al in Wallonië ? De aanduidingen langs de weg waren hoofdzakelijk in het Frans. Dat belet niet dat wij via de velden na een 75Km Beloeil konden bereiken. Maar langs die achterkant van het kasteel hadden we vroeger toch nog niet gereden. Gezellig cafeetje was dat ook niet echt, maar ja. Zoals ook in het verleden zijn er bij de namiddagstop enkele die graag recht naar huis willen ( recht zo beweren ze toch ??) Uiteraard is iedereen vrij.

Wij genoten verder langs Lens en Edingen van deel 4 tot in Pepingen waar onze RM
de weg wou inkorten maar in werkelijkheid er een aantal Km’s bijdeed..
Dat was niet erg. Dat stukske ring van Anderlecht tot Groot Bijgaarden was minder aangenaam. Strakke file. Dat hoort bij de zondag zeker?

Kortom het was weliswaar een lange maar desalnietemin een heel prachtige rit
bovendien nog versterkt door een uitzonderlijk weertje.

Meise, 16 sep 2019
A van den Steen

Uitgelicht

Verslag- Parels van het Hageland / 21 juli 2019

R M : Frans Ingelberts

09h00

Maar ze waren er wel al vroeger . Gratis koffie bij den Dieter, je weet wel.
Prachtig weer beloofd en ja zelfs de “drache national” was op vakantie gestuurd.

We vertrokken, gewoonte getrouw, terug in 2 groepkes en zonder eerst een aanloop
te nemen via de autostrade de baan op.
Alhoewel kort bij huis kregen we toch wat nieuwe baantjes te verwerken al waren we
wellicht toch niet zo enthoesiast over die kasseien in Wakkerzeel . Vroeger nooit van
gehoord !!.
Werchter voorbij zonder probleem. Rock ?????
De stop in de Knoet was welgekomen.
Via Zichem, op een haar na misten wij het huis van de geestelijke vader van de
Witte van Zichem, en via een grote boog achter Schaffen maar wel met heel wat
mooie groene stroken konden wij dan Diest bereiken voor de middagstop.
De Lunch Garden heeft toch wel iets speciaals, toch. Gemakkelijk parkeren, meestal
ook een pompstation en geen gedoe met moeilijke menu’s. Nu, wellicht door het
mooie weer, hebben wij toch wel eventjes moeten “aanschuiven”

Op naar Tienen door veel boomgaarden evenwel zonder bloesems maar ja daar hadden we vroeger moeten voor komen.
Tienen = suiker rock. Dat was echter gepland voor volgende week maar desnietaltemin konden we niet naar de Grote Markt met al die afsluitingen en omleidingen. Dan maar doorrijden, we zullen wel iets vinden ( dachten wij !). Niet getankt in Diest, dus maar een pomp zoeken voor een klein tankske anders geraakte dat droog binnen de kortste keren.
Niet alleen dat tankske had dorst ook wij begonnen echt wel te verlangen naar een stopke ergens op een terrasje. De eerste groep, behept met het zelfde probleem, had laten weten dat zij in Meldert toch iets gevonden hadden. Wij hielden ons echter rigoureus aan het roadbook en moesten dan spijtig vaststellen dat op onze route weliswaar geen enkel cafeetje te vinden was. Pech

Moe en bijna gedeshydrateerd bereikten wij toch de hoeve in Imde waar we werden opgewacht door den Hugo.
Een frisse pint en dan jawel een boke met spek bereid door den Hugo en zijn broer.
Warm weer of niet die spekskes ( zonder zwozze ) hebben gesmaakt.

Weer een toffe rit via kleine wegeltjes en met mooi weer, niet te warm toch.
We konden nu voldaan ( letterlijk dan) naar huis toe.

Meise, 22 juli 2019
A van den Steen

Uitgelicht

Zondag 21 juli – Parels van het Hageland

Roadmaster: Frans Ingelberts

Deze 252 km lange route , zonder 1 km autostrade , brengt ons naar 3 parels van het Hageland : Aarschot , Diest en Tienen. 
Het eerste deel voert ons naar Aarschot , een rit van 60 km , waar we een koffie-pauze ( of iets anders ) houden op het terras van de  legendarische  en in de streek wereldberoemde kroeg ” De Knoet ” .

Het tweede deel van onze tocht doorheen het Hageland brengt ons in Diest , tochtje van 55 km , waar we rond lunchtijd zullen toekomen . Lunchen doen we in de Diestse Lunchgarden.

Onze koffie drinken we 69 km verder in onze 3de parel Tienen. Op de grote markt houden we een pauze op het terras van Taverne Grenadier. Indien deze zaak zou gesloten zijn , vinden we op de Tiense Grote Markt wel een alternatief .

Voor degene die vinden dat ze voldoende kilometers gereden hebben kunnen snel de E40 nemen richting Brussel.De anderen nemen het 4de deel van de Hagelandroute ( 68 km ) die ons weliswaar eerder langs Waals Brabantse wegen naar Meise terugleidt.
Wij zullen ongeveer rond 17 uur terug in Meise toekomen.
Afspraak 21 juli om 09.00 uur aan de kerk in Meise.
Tot dan 
Met motogroeten

Frans

Uitgelicht

21 april 2019 – Paasrit – verslag

Pajottenland met snuifje Waals-Brabant en de Vlaamse Ardennen – 21 april 2019 – RM : Eddy De Keyser

09h00 zoals steeds maar..
velen kwamen toch iets vroeger wellicht verleid door de gratis aangeboden koffie door den Dieter. Waarvoor natuurlijk hartelijk dank en sterk geapprecieerd!


Het was mooi weer en dat zou blijven. Ook niet verwonderlijk dat zich dan een 20 tal
moto’s kwamen aanbieden met tal van duo’s.

Twee groepjes (geen 3 !!) en zonder autostrade het eerste deel aangevat. Dat liep
pal zuid o.m. langs Vlezenbeek en St Pieters Leeuw waar we aan de kerk toch
eventjes moesten opletten om dat piepkleine kasseitje naar beneden niet te missen.
De koffiestop was het kasteel van Beersel ( Suske & Wiske en nog minder Lambik
bleken er niet thuis te zijn )

Deel 2 ging eventjes de frans sprekende kant op en het verleden leert ons dat na de
koffiestop het betere deel begint, het was ditmaal de spreekwoordelijke uitzondering.
Eens de E429 over zaten we terug in het Pajottenland. Alhoewel.. soms leek het of
we een woestijn rally aan het rijden waren. Amaai dat stof … maar wel geen putten
in het wegdek. Ergens ( ik weet echt niet precies waar) hadden wij het moeilijk de
Garmin te geloven om dat kasseitje aan de kerk links naar beneden in te rijden. We
bleken dan toch goed gekozen te hebben.

De Orangerie In Viane was een welgekomen stop. We kregen een mooi uitzicht
vanop ons open terras om wat uit te puffen. Eventjes vreesden we dat dat daar wel
lang ging duren vooraleer de ganse groep ( toch bijna 30 man) van eten voorzien zou
zijn. Echter dat viel best mee en was nog lekker ook.

Deel 3 moesten wij wel verwerken met een thermometer die soms meer dan 25C°
durfde aangeven. Het rijden in het hartje van het Pajottenland was er zeker niet
minder leuk door. De stofwolken waren hier zelfs iets minder hevig.
Ondertussen was wel een aflossingskoers begonnen. Waarschijnlijk werden op het
thuisfront, wegens Paasfeest ??, ergens eisen gesteld en moesten sommige daarom
graag ietwat vroeger thuis zijn. Kunnen we best begrijpen; Iedereen content toch.
De Cam in Gooik ( beter gekend door fietsers dan door motorijders) was onze
namiddagstop. Een fris glas en/of ijsje heeft daar zeer gesmaakt. Het
biermuseum/geuzestokerij hebben evenwel toch niet gaan bezoeken. Liever nog wat
toeren.
Dat hebben wij dan ook gedaan tot Ternat waar sommige de E40 nemen maar de die
hards toch maar de kleine baan bleven volgen

Eindpunt clublokaal bij Dieter om met een laatste glas de rit af te sluiten.
De troepen waren ondertussen wel serieus uitgedund maar ja dat was nu eenmaal
het gevolg van en Pasen en heel warm weer en een vermoeiende rit.
Inderdaad de rit was dan wel kort maar ook hevig . Elk wat wils.

Meise, 22 april 2019
A van den Steen

Uitgelicht

Verslag openingsrit van 17 maart 2019

Zoals in de uitnodiging reeds was meegedeeld werd er de mogelijkheid geboden van een ontbijt te genieten in ’t Moment in Meise…

Spijtig genoeg waren er slechts een 6-tal deelnemers die hier hebben van genoten. Hier kan ik alleen maar zeggen dat de afwezigen ongelijk hadden.

Iets na 9 uur kwamen dan ook de eerste reeds aangereden. Het vertrek was nl. voorzien om 9u30′. Omdat het de eerste rit van het seizoen was en ze ook wat korter was.

Stipt om 9u30′ werd er dan ook vertrokken. Aanvankelijk in één groep, maar na een 5-tal kilometers splitsten we ons dan op in de gekende groepen…

We reden langs bekende banen, maar zonder enige autostrade, en ook wel bochtig naar onze eerste koffiestop van het seizoen. Oorspronkelijk was het voorzien in het ‘Trattoria Kaai’ aan de Rupel. (Jawel Dirk H. Je hebt gelijk – het is niet aan de Schelde!) Maar door het goede weer waren de tafels hier al gedekt voor het middagmaal en werden we vriendelijk doorverwezen naar een bistrootje wat verder… ‘Bistro Ivan’. Daar werden we met open armen ontvangen en hebben de meesten van een heerlijke koffie genoten… Daar lichtte Patrick, onze roadmaster-van-dienst, ons ook in dat ook de middagstop op een andere plaats zou zijn omwille van verbouwingswerken die vroeger waren begonnen dan voorzien.

Opnieuw reden we langs mooie, bochtige en pittoreske baantjes tot Rupelmonde… Ondertussen kregen we een paar regendruppels om ons vizier, maar echt doorgeregend heeft het niet. En dit was welkom, want Philo was al op de koffiestop en we hadden doorgekregen dat het daar zelfs aan het hagelen was. Maar wij bleven zo goed als droog.

De middagstop, ‘Scaldiana’ was ook een voltreffer! De meesten hebben genoten van het stoofvlees met frietjes en ook een paar andere schotels werden sterk gewaardeerd.

Daarna reden alweer, zonder enige kilometer autostrade, opnieuw naar Meise, waar we dan ook afsloten waar we vertrokken waren. ’t Moment, dat trouwens wordt uitgebaat door Marina en Didier, leden van onze club.

We mogen zeggen dat het er niet echt goed uitzag, aanvankelijk wat de weersvoorspellingen betrof, maar dat we het goed gehad hebben en op deze manier het seizoen ook mooi gestart zijn.

Het belooft alvast een mooi en goed gevuld motorseizoen te worden!

Bedankt aan de organisatoren!

Jouw verslaggever, Johan Van den Steen
(omdat onze normale verslaggever andere prioriteiten had…)

Uitnodiging: Zondag 21 maart 2021 – ‘Blijf in uw kot (provincie Vlaams Brabant)-rit’ Roadmaster: Johan Van den Steen – Afstand: ± 150km

Het blijven nog altijd speciale tijden en we kunnen nog niet 100% van onze vrijheid genieten…
We leven nog steeds onder het ‘nieuwe normaal’…


Maar één ding is zeker: de winter is voorbij! Sommigen hebben zelfs al van de eerste zonnestralen genoten om hun motor al eens van stal te halen. (En sommigen hebben misschien gewoon het hele jaar doorgereden!)
En om juist de stroefheid zowel uit de rijder, duo als de moto te halen hebben we ervoor gekozen om onze eerste rit van het jaar rustig aan te doen.


De rit is maar een goed 150 km lang. We blijven dus effectief binnen onze eigen provincie, maar we hebben wel gezocht naar wat kronkelende, kleinere banen om zo onze moto weer wat gewoon te worden zodat we hopelijk tegen april mei weer voor de volledige 100% kunnen gaan.
Door het feit dat er nog niets open is van de horeca hebben we wel stopplaatsen voorzien waar je veilig en rustig je eigen lunchpakket en drank kan nuttigen.


Er is maar één boodschap: geniet ervan!

Praktische zaken:


➢ Lengte van de rit: ± 150 km (volgens Garmin!) (GEEN autostrades!)
➢ Vertrek: aan de kerk van Meise – Tijdstip bepaal je dus zelf, alsook met wie je eventueel kontakt neemt om samen de rit te rijden.
➢ Roadmaster Johan Van den Steen  0472 438 666
➢ Voormiddagstop: Parking Colruyt Ramsel Stationsstraat 9 2230 Ramsel

➢ Middagstop: Parking aan het vliegveld van Schaffen
(met wat geluk en goed weer is er activiteit op het vliegveld…) Nieuwe Dijkstraat 44 3290 Diest