Donderdag 5 maart om 19u30.

Raadszaal van het Administratief Centrum van Meise
Tramlaan 8
1861 MEISE (Wolvertem)

Samen met ‘Centrum Motoropleiding Dirk – CMD’ organiseren we deze info-avond.

Motorrijden is een hobby voor jong en oud. Voor velen is het zelfs een passie die al jaren wordt gedeeld met vrienden, oa in onze club.

Om verschillende redenen genieten we van de ritjes met onze geliefkoosde tweewieler. Dat plezier kan nog toenemen wanneer je technisch correct rijdt en oog hebt voor risico’s specifiek voor jou als motorrijder. Zo heb je je motor in de hand en de situatie volledig onder controle. Dat is genieten!

Tijdens een interactieve presentatie praten we over de belangrijkste aspecten van motorrijden. Hoe balanceer je de motorfiets correct op lage snelheid, welke hellingshoeken neem je op de motor en wat is dan de correcte zithouding van jou én je passagier? Hoe kan je correct anticiperen in het verkeer als motorrijder, hoe rijd je een correcte rijlijn en wat is nu weer de APEX van een bocht? Op deze en vele andere vragen bieden we een antwoord tijdens de presentatie. We frissen je kennis op en stomen je klaar om weer 100% te genieten van het nieuwe motorseizoen!

Deze hele avond wordt u gratis aangeboden door de club en is toegankelijke voor onze leden (natuurlijk!) maar ook voor (nog)niet-leden!
Kortom wil je iemand uit je kennissenkring laten meegenieten, breng hem/haar gerust mee!

Hopelijk tot dan?

Ronkende groeten!
Bestuur MCM & CMD (Dirk & Wouter De Clercq)

Een kort verslag van de avond ….

Na een korte inleiding en voorstelling van CMD (Centrum Motoropleiding Dirk) konden meer dan 45 geïnteresseerden van een zeer mooie zeer praktijkgerichte uiteenzetting genieten over hoe veiliger met de motor rijden.

Binnen de eerste minuten werd het idee dat ‘veilig met de motor’ rijden saai is met veel overtuiging  ontkracht. Al vrij snel werd duidelijk dat instructeurs Dirk en Wouter deze groep geen minuut zouden  vervelen maar hen met tal van praktische voorbeelden, video’s en interactieve gesprekken aandachtig bij de les zouden houden.

Meerdere keren werden bepaalde clichés of bepaalde veronderstellingen op een gefundeerde manier weerlegt en/of deskundig onderbouwd. Daarbij werd iedereen meer dan eens met de realiteit en mogelijkse gevaren van het motorrijden in het dagelijks verkeer geconfronteerd.

Voor sommigen een ‘eyeopener’ voor anderen een bevestiging dat een defensieve maar actieve en dynamische attitude op de motor van levensbelang is maar ook zeer boeiend kan zijn. Men kan moeilijk ontkennen dat de aanwezigen zekers ‘een en ander’ hebben opgestoken en de adviezen over uitrusting, zichtbaarheid, de juiste plaats op de weg, zithouding, tractie, kijktechniek, bochtenwerk en allerlei andere tips & tricks niet snel zullen vergeten.

Een heel dikke ‘merci’ aan de mensen van CMD om de boodschap ‘veilig rijden met de motor’ samen met Motorclub Meise aan het brede publiek te willen brengen, het is duidelijk aangetoond dat ‘veilig rijden’ absoluut niet saai hoeft te zijn maar iedere motorrijder de mogelijkheid biedt om zijn/haar passie met alle plezier te blijven (of misschien te beginnen) uitoefenen.

Ik heb er in ieder geval van genoten, uw dienaar en voorzitter, Peter

Dirk & Wouter in actie – met dank aan CMD