Google+ Verslag 21 oktober 2018

  

Verslag rit 21 oktober 2018

Mosselrit

R M : A v d Steen

 

9h00 Koud, ongeveer 6C° , maar toch nog een mooie verzameling motoren. 

 

Ter nagedachtenis van ons pas overleden lid, Staf Suetens, werd een minuut stilte gehouden vooraleer te vertrekken.

 

Via de traditionele A12, ring, E40 werd vanaf Erpe-Mere de echte rit aangevangen De werken op de N46 naar Zottegem zorgden voor niet te veel vertraging . Vorige maand moesten we hier nog rond rijden via Wetteren.
Enkele Oost-Vlaamse dorpskernen, met 30 !, moesten we toch doorkruisen om in Zwijnaarde te geraken. Evenwel iets te vroeg. ‘Het Gouden Hoofd’ was nog gesloten. De waard had nochtans beloofd tegen 10h30 te openen en geloof het of niet stipt. 10h30 kwam hij toch toegereden.

 

Zoals meestal begint het betere/mooiere deel na de koffiestop. Eerst langs het ringkanaal tot Mariakerke om dan echt door kleinere wegen op te rukken dwars door de “Philippine” (Hier wilde ze geen 20-tal plaatsen reserveren ! ! !) naar de Westerscheldetunnel. Deze vervangt de 2 ferry’s van een 10-tal jaren vroeger. Na betalen van 2,50 € ( de Liefkenshoektunnel vraagt 6 € ) konden we genieten van typische Zeeuws-Vlaamse wegen. Steeds prima onderhouden.

 

In de Branding langs de havendijk, met zijn oesterkwekers, konden we dan eindelijk aan de mosselen beginnen samen met den Hugo die dan toch samen met zijn dame ons kwam vervoegen met de auto.
De stoere jongens konden van hieruit een 100Km lange rondrit maken langs o.m. Goes, Veere, Middelburg. 

 

De terugweg liep zeer kort langs de Scheldebocht van Bath naar de mogelijke stop in het clublokaal van de golfclub. Echt de laatst mogelijke stop want vanaf hier ging het langs de have. De loodgieters onder ons konden hier wel genieten van kilometers buizen bij BASF. Efkens langs de Tijsmanstunnel , waar het rode licht naar links voor motorijders steeds rood blijft, terug naar de A12, ring, enz………………

 

Ook de stoere jongens zijn, weliswaar ondanks een weer nukkige Garmin madame, terug samen in Meise geraakt.

 

Et Voilà, dat was het weer voor 2018. Toffe ritjes, soms wat lang maar toch steeds boeiend en tof te rijden en…. ongevallen VRIJ.

En nu op naar 2019 en bij deze toch iedereen nog een heel fijn einde 2018 toegewenst.

Meise, 24 oktober 2018


A van den Steen

 

myFlickr