Google+ Verslag 19 augustus 2018

  

Verslag rit 19 augustus 2018

Rondje in de Oostkantons

R M : Florence & Patte

 

08h30 dat was natuurlijk vroeg en met de beloofde 430Km kwamen slechts 2 senioren opdagen. Die vertrokken dan ook maar wat vroeger. Er bleven slechts (!) 2 groepen over. Was wel al een tijdje geleden.

Via een zo goed als lege autostrade naar Limbourg waar het pleintje weer/nog was opgebroken en bovendien we eerst die “American bar” niet vonden. Ze bleek dan ook nog gesloten. Maar na een flinke dreun op het rolluik werd daar vlug aan verholpen en konden wij, en ondertussen ook nog een andere motorgroep, onze eerste koffie drinken.

Zoals meestal begon na de eerste stop het mooiere gedeelte en de senioren besloten ook bij groep 2 aan te sluiten. Dat lukte blijkbaar heel goed. Malmedy, na die mooie slinger naar beneden, zorgde, traditie getrouw, voor een afgesloten weg en de daarbij kramikkelig aangeduide omlegging die ons toch enige ongemakken bezorgde.

Na een “gesperrte” grensovergang gladde Duitse prachtige wegen naar Prüm. Dat “Gasthaus Backes” viel echt mee. Vlugge bediening, lekker op het bord en snelle afrekening. Tof.
Na nog wat Duitse baantjes terug in België om langs Elsenborn ( wellicht beter bekend bij de oudere generatie) terug in Welkenraedt te geraken. Café Le Bienvenu voor de eindstop. Vergeet het ! ! ! Kot was toe. We trokken dan maar naar Clermont in dat klein cafeetje op die slechte kassei aan die grote kerk. Van hieruit iedereen tevree en daarna was het rechtstreeks naar Meise.

Mij is opgevallen dat een rit van meer dan 400Km soms minder vermoeiend is dan het lijkt, zeker na zoveel autostradekilometers waar je alleen maar rechtdoor moet en wachten tot de afrit.

 

Meise, 20 augustus 2018


A van den Steen

 

myFlickr