Google+ Verslag 20 mei 2018

  

Verslag rit 20 mei 2018

De Laars van Henegouwen en Namen         

                                                                            R M : Eric Jacops

 

Ietwat voor het traditionele 09h00 vertrokken reeds de   “senioren” om toe de laten dat de spiksplinter nieuwe cilinders van zo een blinkend machientje rustig ingereden werden.

Nu dat eerste deel van onze route in Waals Brabant ( achter Brussel noemen wij dat) was, door die vele bossen, echt om van te genieten. Zelfs het asfalt was prima. We waren te vlug in Binche op de grote markt waar de 3 groepen samen kwamen om van de eerste koffie te genieten. Een mooie bende alle 3 samen.

Ondertussen was het kwik van 10C° bij het vertrek toch al wat graadjes naar boven geklommen en truitjes gingen dan maar de koffer in.

Langs Beaumont richting zuiden en op veilige afstand de activiteiten rond het Lac de la Plate Taile  ontweken om via Froidchapelle in Mariembourg te geraken. Blijkbaar stond het viapunt   La Thierache   ( vroeger Royal Grill) niet exact waar het staan moest zodat wat zoekwerk nodig was. Wij ( den 3) kregen gelukkig help van den 1. Groep 2 miste het punt maar vond dan wel, tot ieders voldoening, een ander eethuisje. Het eten in het restaurant was prima, zelfs de wachttijd niet overdreven alleen het afrekenen liep niet van het traditionele leien dakje. Globale afrekeningen !!

Langs Heer en Beauraing was het een hele trip om bij de schotels te geraken. Ondertussen was het weer omgeslagen maar echt regen kregen we niet. In Lessive stonden wel de straten blank en terwijl we van een drankje genoten viel er toch nog een stevige bui. Even geluk gehad.

Naar Namen was nog een hele boterham en blijkbaar was het beleg niet voor iedereen hetzelfde. Toen wij in Crupet reden stelde we vast dat langs de wegboorden stevige modderstromen liepen, gevolg van een stevige bui. Wij reden er zonder regen maar de groep voor ons , een kwartiertje ?, heeft er wel de volle laag gekregen.

Last but not least, reden we een stevige en lange file in toen we op de 411 kwamen.
Maar ja, dat is België.

In Meise terug iedereen toch tevreden.
Het was een lange vermoeiende maar wel heel toffe rit


Meise, 21 mei 2018      


A van den Steen

 

myFlickr