Google+ Verslag 1april 2018

  

Verslag rit 1april 2018

De gordel rond Brussel

RM : Peter Labaere en Karina Van Damme

--18 maart 18 De openingsrit 2018 kon NIETdoorgaan omwille van het bar slechte weer. Koud, nat, ijzel................
09h00 Toch nog tijd voor het ontbijt en, ondanks alle rotte weersvoorspellingen, bleek de straat droog.
10h00 Gezien de openingsrit traditioneel niet te lang wordt gemaakt, een wat latere vertrek uur. De RM had wel voor iedereen een paaseitje voorzien.
Meer dan 12 motoren kwamen zich aanbieden maar moesten, noodgedwongen, vertrekken onder iets als regen. Nu, veel was het niet en het duurde ook niet lang. Nog voor Grimbergen reden we al droog evenwel met een nat wegdek.
“Rond Brussel” leidde ons ipso facto door de omliggende gemeenten zodat we genoodzaakt waren enkele dorpskernen te trotseren al dan niet kwistig voorzien van verkeersremmers. Tervuren centrum was nu echt niet te genieten maar naar Overijse toe was een stuk beter. In Maleizen kregen we zelfs, weliswaar maar heel eventjes,de zon te zien. Deed deugd. Voor Waterloo heel grote werken en het was wel uitkijken voor slib.
Aan de voet van de “Butte” hadden we onze eerste stop. Deze keer geen koffiestop maar al de middagstop. En ofschoon de bediening helemaal niet vertrouwd was met de taal van Vondel viel dat daar wel best mee.
Het 2de deel van de rit was iets meer landelijk en wel zeer kort. Toch werd de totaal vernieuwde Krijmerie ten zeerste geapprecieerd. Voor die code
nummertjes hebben ze waarschijnlijk hun licht gaan opsteken bij een of andere Chinees. De fors uitgebreide “creemkes” hebben er wel gesmaakt.
Op naar Meise langs de rand van het Pajottenland voor een afsluiter. Ongelukkig, even na Gaasbeek, verloor een pechhebber zijn topcase en moesten we bij een lokale bewoner, een man uit Indie, om wat bindmiddel gaan vragen
en dat kregen we zelfs met de nodige assistentie.
We zijn weer vertrokken voor een heel jaar.

Meise, 01 april 2018 ( en zonder april grappen )
A van den Steen

 

myFlickr