Google+ Verslag 16 juli 2017

  

Verslag rit 16 juli 2017

Hageland &Kempen

RM : Patrick & Flo Cleynhens

09h00 Een hele zwik motoren ondanks verlof, batterij, doktersbriefje,……
Het was dan wel bewolkt, als beloofd, maar alles was droog en een heerlijke moto temperatuur, ongeveer 20C°.
Na de noodzakelijke Autostrade konden we in Tielt Winge de route aanvatten met het vermijden van de aldaar veelvuldige wegenwerken. Het was meer dan opmerkelijk dat we bij het bij het omzeilen van Diest helemaal geen wielerterroristen moesten ontwijken. Een verzameling wild door elkaar op die kronkelwegen bergop fietsende meestal minder jonge venten !!
Wie tijd had om door de haag opzij te letten kon merken dat we langs de bovenzijde van het vliegveld van Schaffen reden. En neen er was geen parachute activiteit. Militairen zijn niet actief op zondag.
Het duurde inderdaad lang vooraleer we de Brasserie Eikelhof, mooi verscholen in het groen, konden bereiken maar ja dat was voorspeld.

In Veerle hadden we eventjes geluk. Bij de verkenning moesten we over de dikke kiezelstenen fundering van een straat een eindje laveren, nu lag daar een fris mooi nieuw asfalt laagje. Als compensatie (??) loodste onze RM ons echter later door een bos op een onverharde, gelukkig droge weg. Dat stukje langs het Kempisch kanaal was wel echt te genieten. Gezien het oorspronkelijk voorziene restaurant op vakantie is hielden we de middagstop in de Ark van Noë. Geen warme maaltijden, dat wisten we, maar de “mini”croques en de pannekoeken ( voor hen die geen bokes mee hadden) hebben
er niet minder om gesmaakt. Volgens de gangbare sfeer leek iedereen dat simpel middageten toch ten zeer te waarderen. Op tijd nog een koffietje er bij ! ! ! ! !

Niet ver van Bobbejaanland, even in de verte te zien, mochten we opnieuw eventjes langs het water. Hier evenwel geen jachten gezien.Bij de namiddagstop aan de vijver van de De Spellehut waren voor ons mooi een aantal plaatsen gereserveerd. Maar ook hier was niet denderend veel volk ! Zouden al die mensen dan toch weg op vakantie zijn ?

Na het laatste terugstukje werd dan nog genoten van een drankje in Meise zelf.

Wat is het toch mooi rijden hier zo kort bij huis.

 

Meise, 17 juli 2017

 

A. Van den Steen