Google+ Verslag 18 juni 2017

  

Verslag rit 18 juni 2017

Beneden Chimay

RM : Eric Jacops

Wow, prachtig weer en een prachtige, weliswaar lange rit voor de boeg en toch maar 11 motoren. Spijtig maar ja.

De aanloop naar Beaumont was uiteraard eentonig maar verliep wel heel vlotjes. Toch speelden 2 rakkers het klaar om de groep kwijt te spelen en dan toch tijdig op de koffiestop op te dagen.

Vanaf nu reden we in prachtige Franse baantjes.  Mooi de natuur, vooral veel groen en geen putten in het asfalt. Dat door al die kronkel paden onze GPS eens een andere richting uitwees kon niet beletten dat wij na een dikke 2 uren bollen toch (bijna) tijdig in het restaurant aan de Maasbrug arriveerden. De patron hield blijkbaar niet erg van bijkomend werk maar toch werden de gevraagde slaatjes geserveerd. Het was ondertussen wel al na 14h00. 
Een mini ommetje had ons wel eventjes door het fort ( bouwwerken reeds gebouwd in 1555) in Rocroi gebracht, tof om eens te bezoeken.

De namiddagrit naar België begon met een slordige 20km bos om dan langs Treignes naar Phlippeville te trekken. Hier moest voor sommige weer dringend getankt worden. We hadden er toch bijna 300km opzitten.

Kwam het nu door de warmte( gewoonlijk rond de 26 C°) of door de GPSkes we reden nu niet meer in 2 maar zeker 3 groepkes.

Bij de stop in Gerpinnes konden wij genieten ( nou ja, behalve onze trommelvliezen) van een demonstratie van een schuttersgilde met oude buksen. De andere groep hield dan een stop bij de kerk in Châtelet. Of ze daar naar het “Lof” zijn gegaan is ons tot nu toe niet bekend.

Om af te sluiten kregen we nog 60Km ring die, buiten die strook voorbij de tunnel aan de 4armen, zeer rustig verliep, zodanig dat we toch rond 19hoo terug thuis waren ( voor een lekkere douche ! ! !)

Samengevat, het was een lange, prachtige, warme rit

Meise, 20 juni 2017


A van den Steen

 

myFlickr