Google+ Verslag 16 april 2017

  

Verslag Pasen rit 16 april 2017

RM : Renaat Sarens

Infoavond

Vooreerst toch nog vermelden dat de infoavond “veilig motorrijden” een succes is gebleken. De inleiding – die man moet ook zijn zaak kunnen verkopen – was misschien nogal lang, het deel over motorrijden zelf bleek wel door de meeste aanwezigen zeer op prijs gesteld. Zeker als het ging over bochtenwerk maar nog meer het “nood” remmen.

Zij die zich geroepen voelen om zo een opleiding te volgen weten waarheen.

Pasen

Een paar opa’s hadden laten weten dat zij om paasgerelateerde redenen als familiefeest of… niet konden meerijden. Nu zij ( ook wij) hadden geluk met het weer. Het gras was zeker niet te nat voor het paaseitjes rapen maar het was wel frisjes.

Om 09h00 vertrokken wij met iets meer dan een dozijn motoren via de … en de E40 en de R4 . daar kregen wij evenwel het aan de stok met onze GPS want de baan naar de ferry was daar gewoon afgesloten. Echter via/langs de parking van Honda en Volvo geraakten wij toch aan ons bootjedat blijkbaar op ons lag te wachten ( niet ?? ).

De ochtendstop in dat klein cafeetje deed deugd. Bitter koud was het nu wel niet maar na een paar dagen warm weer hebben wij wel vlugger kou. Van hieruit begon het echte baantjes rijden. Geef toe voor verschillende onder ons was dat nu eens een andere streek dan wij (een beetje toch) gewoon zijn. Spijtig dat er nog geen zon was toen we ergens voor Maldegem door die straten reden omzoomd met die bloeiende kerselaars.

Die zon kregen we dan wel, iet later, in flinke mate samen met een stevige wind. Toen we daar in de polders op die dijken reden richting middagstop heb ik mijn stuur toch stevig met twee handen moeten vasthouden. Geef toe het was na Maldegem zalig rijden met zon en wind. 

De middagstop, gelegen in een woud van caravans en campings, viel echt mee. Niet alleen het eten zelf maar ook de meer dan vriendelijke bediening door die jonge dames.

Eventjes langs de Schelde via die prachtige panorama weg juist voor Breskens om dan wat verder terug het binnenland in te trekken richting de namiddagstop en ons bootje.

Kwam het door het prachtig weertje of kwam het door Pasen , plots was men niet erg geneigd om deel 4 , via de E40, af te werken volgens de geplande route. Verschillende groepjes reden in verschillende richtingen maar één ding hadden ze wel gemeen : direct naar huis via de E40 liever niet.

Als Paasrit mag ze er zijn ! ! ! ! Deel 2 en 3 echt tof …

Meise, 16 april 2017

A van den Steen

 

myFlickr