Google+ Verslag 19 maart 2017

  

Verslag Openingsrit 19 maart 2017

RM : Dirk Heyvaert

In de loop van de week konden we reeds genieten van een lentedag maar die lente was helemaal niet voorspeld voor onze openingsrit. Beloofd was   :  geen regen maar mogelijk wat gemiezer.

Desondanks waren we met meer dan een dozijn om he Pajottenland eens gaan te verkennen. En dat deden we. Deze keer geen autostrade als aanloopstrook maar direct, toch na  Wemmel, veldbaantjes. En die waren echt niet nat alhoewel we toch ergens eens wat gemiezer op het windscherm kregen.
Kleine baantjes waren het wel. Boven de 3de is mijn machientje niet echt veel gekomen. Gelukkig hebben we slechts een paar keer met een tegenligger moeten afrekenen . Met een wagen zou dat wel een serieus probleem geven. Om dat  paardenwagen (een 2 span  ) te kruisen hebben we echt ons best moeten doen.

De koffiestop was welgekome. Koud was het nu niet maar toch. Voor de middagstop hebben we dan wel nog een heel eind moeten draaien en keren maar het was een tof restaurantje waar we gezellig en goed gegeten hebben.Om  individueel te betalen hebben we echter wel eventjes met de “mama” moeten overleggen maar  eind goed alles goed.

Geloof het of niet maar we konden verder in een mooie opklaring evenwel zonder zon. De landwegen waren zelfs zo droog dat ik regelmatig een stofwolkje zag ontstaan onder het achterwiel van mijn voorganger ( voorrijder ? ).

 Het was nog geen 16h00 toen we in  de Volle Pot in Rode arriveerden voor een 
laatste drink. 

Als openingsrit kon dat tellen.  180Km zonder Abaan en toch bijna 5 uurtjes bollen.

 

Meise, 19 maart 2017


A van den Steen

 

myFlickr