Google+ Verslag 19 juni 2016

  

CAP Gris & Blanc Nez - 19 juni 2016

RM : Alfons VDSteen

Geschiedenis :

Deze route werd een kleine 15 jaar geleden voor het eerst gereden en toen nog met bolletje/pijltje.  Het was onze Dré die de route aanbracht. Hij had die toen gekregen van een maat uit de streek van Poperinge. Vandaar dus  de start en eindplaats aldaar van deze nogal lange route.


 08h00 Klaar en droog weer en  een mooie verzameling motoren. Spijtig dat iemand pech had met zijn machientje en noodgedwongen moest afhaken.
Naar Poperinge moest wel over de autostrades, A12, Ring, E40, E17, E403, A19 en ten slotte de N38.  Nen hele boterham maar het was dan ook voor 140 Km.

Ofschoon de uitbater van café Break beloofd had zijn zaak open te stellen bleek de deur dicht te zijn en zijn we dan maar bij zijn buur onze eerste koffie gaan genieten.
Vertrekken, in 2 groepen, tanken en Frankrijk in.

Lap: koers en omrijden en….   Een deel links een paar rechts. !!!!!

En nog was het niet gedaan, een aantal Km verder “déviation” en eens terug op de geplande route  “route barrée” en weer een eindje omrijden.  Het was echter wel een heel mooi stukje om te doen.
Gevolg van dat al was dat de 2de groep in 2 stuks was gaan rijden en met een verschil van bijna een kwartier toekwam in Audresselles.

Daar werd door de ganse groep gekozen voor “Le loup de mer” om te middagmalen.
De mosselen waren er niet alleen piep klein maar ook niet smakelijk!!

Natuurlijk moesten wij even halt houden op Cap blanc Nez maar de krijtrotsen aan de overkant kregen we echter niet zien. Te veel water in de lucht !!.
En weer langs lange slingerende baantjes (  en  ZONDER omleidingen nu )via de D191 – op en af zelfs -  langs o.m. St Omer en Cassel naar Wattou voor de einddrink – die daar bijzonder goedkoop bleek te zijn.

Even nog tanken op de ring van Poperinge en terug al de grote banen tot thuis.

Met een kleine 550 Km op de teller waren we terug in Meise rond 19h30.

Ergens hebben we met het weer meer dan geluk gehad want de dagen ervoor regende het meer dan genoeg  en nu blijkt de dagen erna ook nog heel wat vocht te vallen.

 

Meise, 20 juni 2016
De verslaggever,


A. Van den Steen

 

myFlickr