Google+ Verslag 17 april 2016

  

Bouillon (hernomen) 17 april 2016

RM : Eddy D K

08h30 “vruug & kaat” maar daar trekken echte mcm’ers zich niets van aan. Inderdaad het was maar 5 C° maar daar tegenover wel een flinke zon. Een massa vertrekkers, zijnde wel geteld 4 + één nieuwkomer. We konden moeilijk in 2 groepen gaan rijden dus samen de autostrade op, Die viel nog best mee maar dan van in Charleroi tot voorbij Phlilippeville onveranderd sinds vorig jaar dezelfde wegenwerken !!! Ongelooflijk.

De koffiestop was in Couvin en vanaf hier tot Spontin ( 2 x 90 Km) prachtig rijden,rustig , mooie bossen zonovergoten, kortom zaaalig !! De langslapers hebben wel wat gemist. Zoals voorzien hebben we een kleinigheid gaan eten vlakbij de burcht van de uitvinder van de blokjes voor de soep. En zoals zowat overal vandaag weinig volk en dan ook een vlotte bediening. 

Van het derde deel valt alleen aan te stippen dat in “Our” op dezelfde plaats als verleden jaar ook dat baantje nog steeds in aanleg is. Rotte stenen. Toch een puntje. Terwijl we van de namiddagstop genoten in Spontin misten we een flinke regenbui en wellicht om ons dat betaald te zetten kregen we even voor Waver toch wat nattigheid, juist genoeg om ons te verplichten ons machientje op een kuisbeurt te trakteren ( later ). Vanaf Waver was de baan evenwel terug gewoon droog.

Wel van de kou heeft niemand last gehad. Wellicht kwam dat omdat we bijna steeds in de zon reden. Het was zelfs op de middag in Bouillon maar 8.5 C°. En nog iets. We hebben echt geen ruzie gezocht met flitspalen en toch waren we met 409 Km op de teller terug thuis even voor 17h00 .

Toffe rit en nu uitkijken naar de 4daagse.

Meise, 17 april 2016

A van den Steen

 

myFlickr