Google+ Ritverslagen

  

Verslag rit 17 september 2017

D'Ardennen

RM : Ivan Schilders

!!!! Even een bedenking.
Vroeger werkten ze op het KMI hun kaarten,  iso en andere baren verder bij op de tekentafels en werden ellenlange berekeningen gemaakt.
Nu, staat er een kanjer van een computer en wordt de weersvoorspelling: “ zondag koud, wisselvallig met een plaatselijk mogelijke bui in de namiddag vooral  in de ardennen, mogelijk gepaard gaande met een onweer! ! ! 
Een zeer accuraat en duidelijk weer bericht, niet ????????????


09h00    koud maar wel zonnig.
Een mooie verzameling moto’s versterkt met 3 bijkomende nieuwe machientjes. Jamais deux sans trois of wordt dat nu de standaard maar voor de 3de keer al wordt in 3 groepen vertrokken. De benaming van elke groep blijkt niet zo eenvoudig. De rappe of jongere dan de sportieve of ??    en ten slotte de genieters/toeristen of gewoon   de oudjes  !!.

Aan de obligate Aroute tot Eghezee konden we niet ontsnappen. Geen verkeer. Zodanig dat we in de vallei van de Samson dik 5 minuten te vroeg arriveerden bij  Bibi met zijn vriendelijke op koekjes beluste herdershond.

Een van de tofste stukjes hier was wel de N89 van uit La Roche en Ardenne richting Vielsalm. Dat het op de Baraque de Fr(a)iture ( hoogte 651 m ) koud was hebben we zelfs niet eens gevoeld.
Even moeten we toch vermelden dat onze Waalse vrienden echt kraks ziin in omleidingen. Je moet een déviation nemen om tegen een andere aan te rijden 
en dan maar gewoon rechtsom en uw plan trekken.

Les Contes du Salme was wel een ruime gezellige instelling. Wat op tafel kwam was ook prima en het beetje wachten hebben we er zonder morren bijgenomen. Lap..  vertrekken we en begint het toch te regenen. Hoogstwaarschijnlijk die mogelijke plaatselijke bui.   Nu, na een paar drupkes op het windscherm hebben we verder dan ook geen nattigheid gekregen. Gelukkig !

 De weg naar Huy beschrijven hoeft niet. Het is en blijft tof rijden.

 Is er rivaliteit of naijver of gewoon  zomaar?  De “oudjes” wellicht al wat meer moe, zochten op de grote markt gewoon een tafeltje korter bij en lieten de andere 2 groepjes verder alleen van de laatste stop genieten.

 Het laatste deel van de dag terug naar de Abaan verliep rustig en zonder omleiding. Het verwachtte file rijden op de 411 en de Ring bleef uit.  Gewoon zonder strubbelingen tot Meise.

De  ‘d Ardennen zijn weer eens terug in eer hersteld en we hebben er echt van genoten.   Met die omleidingen incluis hadden we toch net geen 410 Km.


Toffe lange, frisse en droge dag.

 

Meise, 18 september  2017


A van den Steen

myFlickr